UMO & Django Bates: Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band

Osta liput

UMO ja multi-instrumentalisti Django Bates järjestävät juhlat Beatlesin ystäville Savoy-teatterissa torstaina 2. marraskuuta, kun he tulkitsevat Beatlesin klassikkolevyä jazz-perspektiivistä.

Vuonna 1967 julkaistua Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band -albumia pidetään yhtenä popmusiikin kehittymiseen voimakkaimmin vaikuttaneista julkaisuista. Rolling Stone -lehti valitsi sen taannoin maailman merkittävimmäksi levyksi. Albumi syntyi keskelle hippiliikettä ja sai heti julkaisunsa jälkeen vallankumouksellisen vastaanoton niin musiikkinsa, kansitaiteensa kuin studiotekniikkansakin osalta.

Brittiläinen multi-instrumentalisti, säveltäjä ja sovittaja Django Bates (s. 1960) on sovittanut albumista jazzversion neljän eurooppalaisen big bandin tilaamana: UMO, ruotsalainen Norrbotten Big Band, tanskalainen Danish Radio Big Band ja saksalainen hr-Bigband. Uusi sovitus sai kantaesityksensä viime lokakuussa Frankfurtin jazz-festivaalilla hr-Bigbandin ja Batesin toimesta.

Django Bates on valittu useita kertoja Iso-Britannian parhaaksi jazz-säveltäjäksi. Häntä kuvaillaan uskomattoman musikaaliseksi, anarkistisen huumorin ystäväksi ja elämäniloa pursuavan luovaksi persoonaksi. Bates on soittanut mm. Mynton Marsaliksen, Micheal Breckerin, Vince Mendozan ja Metropole Orchestran kanssa. Tunnetuksi hän tuli 1980-luvulla soittaessaan brittiläisessä Loose Tubes -orkesterissa.

Liput Lippupisteestä alk. 36 € / 32 € / 18 €. Kaikki hinnat sisältävät palvelumaksut. Huom. lipunmyynti on suljettu toistaiseksi. 

Django Bates, piano, orkesterin johto
Martin Dahl, laulu
Stuart Hall, kitara
Jonas Westergaard, basso
Peter Bruun, rummut
UMO Jazz Orchestra

To 2.11.2017 klo 19.00 Savoy-teatteri, Helsinki
 

Lipunmyynti on suljettu toistaiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *