UMO feat. Max Zenger: West Coast Jazz

Osta liput (Vuotalo) Osta liput (Malmitalo) Osta liput (Koko Jazz Club)

Viimeisen 70 vuoden aikana New Yorkin valta-asema jazzin pääkaupunkina on ollut uhattuna vain kerran, kun toisen maailmansodan jälkeen jazzfanien katse kääntyi Kalifornian suuntaan. Hetken aikaa Yhdysvaltojen länsirannikolla vallitsi jazzin tyylisuunta, jota jo tuolloin kutsuttiin nimellä West Coast jazz. Soittajat kuten Art Pepper, Chet Baker, Shorty Rogers ja Jimmy Giuffre tunnustettiin mestareiksi itärannikon taitureiden rinnalle.

Mutta miten luonnehtia West Coast jazzia musiikillisesti?  Se lienee yhtä vaikeaa kuin yritys määritellä sanan jazz merkitystä. Varmaa kuitenkin on, että n. 15 vuotta kukoistanut länsirannikon jazz-kulttuuri jätti jälkeensä unohtumattomia sävellyksiä. Tunnetuin niistä lienee Dave Brubeckin Take Five, mutta jazzfaneille tuttuja ovat myös Gerry Mulliganin Walkin’ Shoes ja Jimmy Giuffren Four Brothers.

UMO esittää solistinsa Max Zengerin kanssa ohjelmiston, jossa kuullaan West Coast jazzin piirissä vaikuttaneiden säveltäjä- ja sovittajamestareiden musiikkia. Turusta eli Suomen länsirannikolta kotoisin oleva ja Sibelius-Akatemian jazzosastolla opiskeleva alttosaksofonisti Zenger on kotonaan niin perinteisen swingin kuin kokeellisemman modernin jazzin parissa. Hänet voi nähdä mm. Maxxxtetin ja Aura Flow’n riveissä.

Konsertin kapellimestarina toimii Mikko Hassinen.

Koko Jazz Clubin kahden setin konsertti kestää väliajan kanssa noin 2 tuntia. Vuotalon ja Malmitalon päiväkonsertit kestävät noin tunnin, ei väliaikaa.

Huom. 45 minuuttia ennen konsertteja pidetään konserttitalojen ravintoloissa Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuudet, joissa Max Zenger kertoo esityksen taustoista.

Tältä kuulostaa legendaarinen Take Five Dave Brubeckin kvartetin soittamana. Videotallenne on vuodelta 1964, viisi vuotta klassikkokappaleen syntymisen jälkeen. Konsertissamme kuullaan, miltä alunperin kvartetille sävelletty kappale kuulostaa 16-miehisen UMOn ja solisti Max Zengerin tulkitsemana.

 

Ma 13.3.2017 klo 19.00 Koko Jazz Club, Helsinki*
 
Ti 14.3.2017 klo 14.00 Vuotalo, Helsinki**
 
To 16.3.2017 klo 15.00 Malmitalo, Helsinki**
 

Liput Koko Jazz Clubille* Tiketistä 18 € / 14 €, Vuotalolle** ja Malmitalolle** Lippupisteestä 10 € / 5 €. Kaikki hinnat sisältävät palvelumaksut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *