UMO & Lassy & Pöyhönen: Yön rakastaja – Mustavalkojazzia täysissä väreissä

Osta lippu (Porvoo) Osta lippu (Helsinki) HUOM! Turun konsertin verkkolipunmyynti on päättynyt. Lippuja saa Lippupalvelun myyntipisteistä sekä Sigyn-salin ovelta klo 18.00 alkaen.

Kapellimestarina Valtteri Laurell Pöyhönen

Uuden Musiikin Orkesteri UMO, Timo Lassy ja Valtteri Laurell Pöyhönen ovat kotimaisen jazzin käsitteitä ja laadun takaajia kukin omalla sarallaan. Pöyhönen on säveltänyt luottosolistilleen Lassylle ja Suomen johtavalle big bandille UMOlle uutta musiikkia. Luvassa on taatusti yllättävään suuntaan rönsyileviä hetkiä huipputekijöiden seurassa.

Saksofonisti Timo Lassy tunnetaan maamme kenties valovoimaisimpana jazzarina, jonka fanipohja ja vaikutusvalta ulottuu kauas ilmeisten jazzpiirien tuolle puolen. Miehen edellinen studioalbumi In With Lassy nousi listoille ja liveäänitys Live With Lassy myi ensipainoksensa loppuun lyhyessä ajassa. Solistina Lassy on karismaattinen, omaleimainen ja alati vaarallinen.

Valtteri Laurell Pöyhönen tunnetaan yhtenä kotimaisen jazzmusiikin omaperäisimmistä sekä menestyneimmistä uudistajista viime vuosina. Pitkään nousujohteista uraansa luonut Dalindèo ja pankin totaalisesti räjäyttänyt Ricky-Tick Big Band ovat vahvoja työnäytteitä. Pöyhösen musiikissa sykkivät rinta rinnan hienostunut eleganssi ja miehen nykyisen kotikaupungin Berliinin raaka swing.

Viime keväänä ensi-iltansa saaneessa ja uudelleen kiertueelle lähtevässä konsertissa Lassy ja Pöyhönen haastavat myös esiintymiskonseptia tuomalla lavalle vivahteita beat-runoudesta. Karri ”Paleface” Miettinen on kirjoittanut tekstejä tukemaan teoksen kokonaisuutta ja antanut äänensä tarinan päähenkilölle, yön rakastajalle. Kahden svengaavan jazzpersoonan vuoropuhelu rytmittää musiikkielämystä antaen sille verevästi sykkivän pulssin. Kyseessä on arkipäiväisen konsertin sijaan kokonaisvaltainen elämys, jossa kotimaisen jazzin korkein taso kristallisoituu harvinaislaatuisessa leikkauspisteessä.

Turun-konsertti tuotetaan yhteistyössä Flame Jazzin kanssa.

Ti 12.5.2015 klo 19.00 Kulttuuritalo Grand, Piispankatu 28, Porvoo
 
Ke 13.5.2015 klo 19.00 Aleksanterin teatteri, Bulevardi 23-27, Helsinki
 
Pe 15.5.2015 klo 19.00 Sigyn-sali, Linnankatu 60, Turku
 

Liput Lippupalvelusta toimituskuluineen alk. 28 € / 23 € / 15 € (Normaalihinta 25,50 €, eläkeläiset 20,50 €, työttömät, opiskelijat ja lapset 12,50 € + lippuvälittäjän toimituskulut alk. 2,50 €). Konsertin kesto noin 2 tuntia, sis. väliaika. HUOM! Turun konsertin verkkolipunmyynti on päättynyt. Lippuja saa Lippupalvelun myyntipisteistä sekä Sigyn-salin ovelta klo 18.00 alkaen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *