UMO & Lassy & Pöyhönen

Osta lippu (Savoy-teatteri) Osta lippu (Sellosali)

Kapellimestarina Valtteri Laurell Pöyhönen

Uuden Musiikin Orkesteri, Timo Lassy ja Valtteri Laurell Pöyhönen ovat kotimaisen jazzin käsitteitä ja laadun takaajia kukin omalla sarallaan. Keväällä 2014 päästään nauttimaan näiden kolmen tahon yhteistyöstä kahden konsertin merkeissä Helsingin Savoy-teatterissa 15.5. ja Espoon Sellosalissa 16.5.

Saksofonisti Timo Lassy tunnetaan maamme kenties valovoimaisimpana jazzarina, jonka fanipohja ja vaikutusvalta ulottuu kauas ilmeisten jazzpiirien tuolle puolen. Miehen edellinen studioalbumi In With Lassy nousi listoille ja liveäänitys Live With Lassy myi ensipainoksensa loppuun lyhyessä ajassa. Solistina Lassy on karismaattinen, omaleimainen ja alati vaarallinen.

Valtteri Laurell Pöyhönen tunnetaan yhtenä kotimaisen jazzmusiikin omaperäisimmistä sekä menestyneimmistä uudistajista viime vuosina. Pitkään nousujohteista uraansa luonut Dalindèo ja pankin totaalisesti räjäyttänyt Ricky-Tick Big Band ovat vahvoja työnäytteitä. Pöyhösen musiikissa sykkivät rinta rinnan hienostunut eleganssi ja miehen nykyisen kotikaupungin Berliinin raaka swing.

Keväällä 2014 luvassa onkin Tapaus isolla alkukirjaimella, kun Pöyhönen säveltää luottosolistilleen Lassylle ja Suomen johtavalle big bandille UMOlle uutta musiikkia. Luvassa on taatusti yllättävään suuntaan rönsyileviä hetkiä huipputekijöiden seurassa.

Kevään konserteissa Lassy ja Pöyhönen haastavat myös esiintymiskonseptia tuomalla lavalle vivahteita beat-runoudesta. Kahden svengaavan jazzpersoonan vuoropuhelu rytmittää musiikkielämystä antaen sille verevästi sykkivän pulssin.

Kyseessä on arkipäiväisen konsertin sijaan kokonaisvaltainen elämys, jossa kotimaisen jazzin korkein taso kristallisoituu harvinaislaatuisessa leikkauspisteessä.

To 15.5.2014 klo 19.00 Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46, Helsinki
 
Pe 16.5.2014 klo 19.00 Sellosali, Soittoniekanaukio 1, Espoo
 

Savoy-teatterin konsertin liput Lippupalvelusta ja Sellosalin konsertin liput Lippupisteestä toimituskuluineen alk. 28 €/ 23 € / 15 €. (Normaalihinta 25,50 €, eläkeläiset 20,50 €, työttömät, opiskelijat ja lapset 12,50 € + lippuvälittäjän toimituskulut alk. 2,50 €).

2 Responses to “UMO & Lassy & Pöyhönen”

  1. Tero sanoo:

    Tämä pitää saada kiertueelle! Tai ainakin Logomoon, missä ei UMO:a muuten ole taas vähään aikaan näkynyt….vink vink

  2. ami@umo.fi sanoo:

    Hei Tero! Katsotaan jos päästäisiin Logomoonkin tämän proggiksen kanssa. Aika näyttää! Aloitetaan kuitenkin täältä pääkaupunkiseudulta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *