Kouluvierailut

 

UMO järjestää konsertteja ja työpajoja koululaisille ja opiskelijoille aina päiväkoti-ikäisistä lukiolaisiin. Musiikkikasvatukseen keskittyvät kouluvierailut opettavat lapsille ja nuorille, mikä on big band -kokoonpano ja millaista musiikkia sille on sävelletty pian vuosisadan verran. Kouluvierailujen tarkoituksena on perehdyttää nuorta yleisöä konserttikäyttäytymisen saloihin sekä tukea musiikinopettajia koulujen opetussuunnitelmaan kuuluvan jazzin historian opetuksessa.

Oppia ja elämyksiä

UMOn kouluvierailuja vetää saksofonisti Teemu Salminen. Tyypillinen kouluvierailuviikko alkaa luokkatunneilla, jossa Salmisen johdolla oppilaat tutustutetaan UMOn historiaan ja orkesterin toiminnan periaatteisiin. Tunneilla myös esitellään big bandin soitinryhmät ja soittimet, sekä johdatetaan oppilaat improvisoimisen saloihin. Lisäksi UMOn muusikoista koottu seitsenhenkinen yhtye soittaa Salmisen tekemiä sovituksia, joissa on pyritty luomaan big bandin kaltainen sointi. Kouluvierailuviikon lopuksi UMO konsertoi täydellä kokoonpanollaan koulun kaikille oppilaille. Konsertissa kuullaan perinteisiä big bandille kirjoitettuja teoksia, joihin oppilaat tuskin muuten tulisivat törmänneeksi. “Ideana on siis kertoa, että tällaistakin hienoa musiikkia on olemassa ja tuoda oppilaille elämys elävästä musisoinnista”, Salminen kertoo.

UMO tekee kouluvierailuja sopimuksen mukaan pääkaupunkiseudulla ja kiertueiden yhteydessä myös valtakunnallisesti. Vierailujen kesto räätälöidään tilaajan tarpeen mukaan. Vierailut ovat maksuttomia, mutta tilaaja voi halutessaan maksaa vapaaehtoisen kulukorvauksen.

 

Tiedustelut ja lisätiedot:

Toimitusjohtaja Eeva Pirkkala

puh. 040 743 7141

e-mail: eeva@umo.fi