Laitosvierailut

Laitosvierailuilla tuodaan elävää musiikkia niiden ihmisten luo, jotka eivät siitä muuten pääsisi nauttimaan. Vierailuiden kohteita ovat muiden muassa vanhainkodit, sairaalat ja vanhusten palvelutalot. Konsertit kestävät yleensä noin kolmesta vartista tuntiin ja niissä kuullaan big band -musiikin klassikoita 1930–60-luvuilta. Esimerkiksi Glenn Millerin, Duke Ellingtonin ja Count Basien kappaleet kuuluvat näiden konserttien vakio-ohjelmistoon. Laitoskonserteissa UMO soittaa täysin akustisesti, eli niissä ei käytetä lainkaan sähköistä äänenvahvistusta.

 

Laitoskonserteissa on tunnelmaa

Laitosvierailujen vetäjänä toimii UMOn saksofonisti Jouni Järvelä. Hänen laatii konsertin ohjelmiston, juontaa tilaisuuden sekä toimii musiikillisena johtajana. Järvelä pitää laitoskonsertteja korkeassa arvossa ja huomauttaa, että vaikka niiden pääasiallinen tarkoitus on tuoda iloa yleisölle, ne tuovat kaivattua vaihtelua myös muusikoiden arkeen. Konserteissa onkin Järvelän mukaan usein hieno tunnelma, ja yhteys yleisön ja orkesterin välille syntyy hyvin helposti. ”Ei siinä välttämättä edes kommunikoida mitään erityistä. Ollaan yhdessä ja vietetään iltapäivää”, saksofonisti hymyilee.

UMO tekee laitosvierailuja sopimuksen mukaan pääkaupunkiseudulla ja kiertueiden yhteydessä myös valtakunnallisesti. Konsertin kesto on noin yksi tunti. Vierailut ovat maksuttomia, mutta tilaaja voi halutessaan maksaa vapaaehtoisen kulukorvauksen.

 

Tiedustelut ja lisätiedot:

Toimitusjohtaja Eeva Pirkkala

puh. 040 743 7141

e-mail: eeva@umo.fi